Logo-Landgoed Lisbona - Pluktuin in Loppem

Geboren in Loppem

Ik ben geboren in het prachtige dorp Loppem deelgemeente van Zedelgem, aan de rand van het Venetiƫ van het Noorden (Brugge). Tussen de bomen, planten en dieren in het Landgoed Lisbona.

Van kleinsaf aan hield ik van het ravotten in de moestuin of de boomgaard, samen met mijn oma en tante. Samen met mijn oma maakten we lekker oude traditionele recepten met alles wat de tuin ons gaf. Denk aan schorseneren of een lekkere aardappeltaart, en niet te vergeten eigen gemaakte noedels en zo veel meer.  Mmm, het water loopt me alweer  in de mond van al die mooie herinneringen. Samen met tante onderhielden we de bloemenperken met een jaarlijkse bom aan kleuren en geuren.  Ziedaar de kiem van een blijvende passie.

Na een kronkelweg vol bochten en zijwegjes, heb ik beslist om er terug in te vliegen en de lekkere verse en gezonde voeding niet meer enkel voor de familie te telen, maar voor al diegenen die er van houden.

Dit allemaal zou mij niet gelukt zijn zonder de steun van vele mensen rondom me. Ook dankzij de opleiding bij Landwijzer kreeg ik heel wat handvaten mee om te groeien tot een echt gezonde boerin met de juiste aanpak en kennis.  Aan ons om u te bewijzen dat we het kunnen. Daarvoor hebben we elkaar nodig.