Logo-Landgoed Lisbona - Pluktuin in Loppem

Een oog voor onze Moeder-aarde!

Gewassen in volle grond in natuurlijke omgeving

We kiezen bewust om met respect om te gaan met de natuur. We gaan voluit voor de keuze om in volle grond onze groenten, fruit, bloemen en kruiden te kweken, zonder chemische middelen, zonder kunstmest, en met een teeltrotatie.

Samen met de vzw Regionale Landschap Houtland hebben we voor het vormen van een mooie haag tal van struiken en bomen aangeplant, net als twee mooie kikkerpoelen gegraven.

Grote diversiteit in onze pluktuin

We kiezen om een grote diversiteit aan natuurlijke elementen: zoals bloemenstroken speciaal voor de bijen en  insecten, zelfs werd er enkele specifieke bijenbomen aangeplant waar ze dol op zijn. Zonder al die beestjes is er geen fruit, geen groenten & geen bloemen.

We kozen ervoor om de gewassen aan te binden met Europese Robinia palen (Acacia). Dit voor zijn typische grilligheid, en vooral omdat dit een boom is die snel en overal groeit. Bepaalde stroken gras laten we gewoon wild groeien omdat we zo nuttige insecten aantrekken zoals lieveheersbeestjes.

Kwaliteit en smaak voorop!

We forceren onze planten en dieren niet, maar voeden ze met wat ze vragen en nodig hebben, zoals compost of houthakseling, en nu en dan ook stalmest.

Daardoor kunnen we u kwaliteit en smaakvolle producten aanbieden die met veel liefde verzorgd werden voor u.